تاریخچه و نحوه نگهداری کفش چرم

تاریخچه کفش چرم

تاریخچه و نحوه نگهداری کفش چرم

امروزه استفاده از چرم در تولید و ساخت کفش، به پیشفرض بسیاری از تولیدی ها تبدیل شده است. با مصرف بالای چنین کفش هایی، اطلاع درمورد تاریخچه و نحوه نگهداری کفش چرم ضروری است. کفش چرم و تاریخ کهن آن به پنج هزار سال پیش بازمیگردد که مصریان چیزی شبیه به کفش ساخته بودند. البته بهتر است به آن بگوییم پوشینه پا، نه کفش. از کفش مصریان قدیم میتوان سبک زندگی و طبقات اجتماعی آن دوره را متوجه شد. در این مقاله با تیم محتوای نیازکو همراه باشید تا تاریخچه و نحوه نگهداری کفش چرم اشنا شوید.

تمدن ایران، یونان و رم پوشینه های دیگری درست کرده بودند که گویای طبقه اجتماعی افراد و میزان قدرت اشخاص بود. جالب است بدانیم که نام بسیاری از پوشینه های قدیم هنوز هم استفاده میشود؛ مثل سندلیوم که الان به آن صندل گفته می شود. با گذشت زمان، تفکرات مسحیان بر روی کفش ها عوض شد زیرا آنها اعتقاد داشتند که کفش باید کامل پاها را بپوشاند و به همین علت کفش ها از حالت صندل به شکل رو بسته تغییر شکل داد.
اروپایی ها در قرن دهم و یازدهم میلادی بر اثر جنگهایی که داشتند از علم و دانش مسیحیان برای استفاده در کفش هایشان بهره بردند. همچنین در قرن چهاردهم، با پیشرفت علم و فرهنگ کم کم پارچه ها و چرم دباغی شده و نازک وارد صنعت کفش سازی شد و از آن زمان تولید کفش چرم رونق گرفت. بسیاری از مورخین معتقدند که قرن ۱۴ آغازگر مد و صنایع چرم است.

 

تاریخچه کفش چرم و نحوه نگهداری

مزایای کفش چرم

چرم جزو الیافت کاملاً طبیعی محسوب می شود و هیچ ضرری برای انسان ندارد زیرا چرم از پوست حیوانات است و حیوانات هم مانند انسان ها از قوه تعریق برخوردارند و در نهایت می توان نتیجه گرفت که چرم تهویه مناسبی دارد و این خاصیت در صنعت تولید کفش یک مزیت محسوب میشود. همچنین چرم باعث جذب تعریق بدن و جلوگیری از بوی بد پا میشود.
خاصیت دیگر و مهم چرم که می توان به آن اشاره کرد، ضخامت انعطاف پذیری آن است؛ به این دلیل که پوست تمام حیوانات از رشد طبیعی برخوردار است و  قابلیت انعطاف پذیری خود را حتی به مرور زمان هم از دست نمیدهد. در نتیجه این ویژگی در کفش چرم باعث می شود که کفش خشک و سفت نباشد و پای انسان احساس راحتی در آن داشته باشد.
چرم طبیعی به خاطر استحکامی که دارد، بهترین انتخاب برای کفش  محسوب می شود زیرا کفش باید توان ضربه هایی که با آن برخورد می کند را داشته باشد و چرم طبیعی که وزن کمتری نسبت به چرم های مصنوعی دارد و از استقامت بالایی هم برخوردار است، یکی از بهترین گزینه ها در بین تمام انتخاب هاست.
با وجود این همه قابلیت ذکر شده، آنچه در نهایت چرم را از سایر مواد موجود در طبیعت متمایز می سازد، نرمی و لطافت ویژه ای است که در آن تجلی پیدا کرده است. خالق هستی در پوست بدن حیوانات پرزهای ذره بینی تعبیه نموده است که لطافت و زیبایی خارق العاده ای به آن ها می بخشد و نمونه آن را در هیچ ماده ای نمی توان یافت. این خاصیت با لمس یک محصول چرمی کاملاً حس میشود و تفاوت آن با محصولات ساخته شده از مواد مصنوعی کاملا قابل درک است.
مقاوت چرم در برابر حرارت یک ویژگی منحصر به فرد دیگر آن است که کفش چرم را از دیگر کفش های موجود متمایز می کند و طول عمر مفید آن را افزایش میدهد. همچنین این ویژگی باعث میشود کفش چرم چهره خود را از دست ندهد و همیشه مانند روز اول باشد. مزیت دیگر نیز سازگاری آن با محیط زیست است؛ برای درست کردن کفش چرم از هیچگونه مواد شمییایی استفاده نمی شود و همین امر به محیط زیست و دگرگونی محصول کمک می کند.

شرایط و نگهداری کفش چرم

اگر از کفش چرم به خوبی نگه داری شود، می تواند شما را از خرید کفش های متعدد بی نیاز کند. این یک ویژگی عالی در کفش چرم است که باعث بهای بیشتر آن نیز شده است. در ادامه به شرایط و نکات اساسی برای نگه داری این کالای منحصر بفرد می پردازیم:

کفش چرم نباید به وسایل تیز و برنده برخورد کند

با اینکه چرم یکی از مقاوم ترین محصولاتی است که میتوان در صنعت کفش از آن استفاده کرد، اما باید به این نکته اشاره کرد که نباید در هر  سطحی با این کفش قدم گذاشت.

از خیس شدن کفش چرم جلوگیری کنید

اگر کفش چرمی شما خیس شد، به محض امکان داخل آن را با روزنامه پر کرده و دور از حرارت مستقیم قرار دهید. حرارت مستقیم اگرچه باعث می‌شود کفش به سرعت خشک شود، اما روی پوسته کفش ایجاد شکستگی میکند و باعث بازشدن قسمت‌های چسب خورده کفش می‌شود.

کفش چرم را نباید در جعبه نگهداری کرد

کفش چرم را نباید در جعبه نگه داری کرد زیرا باعث می شود جعبه کفش رطوبت محیط را جذب کند و آن را به کفش منتقل کند؛ پس بهترین محیط برای نگه داری از کفش چرم همان جا کفشی است.

برای کفش های چرم خود یک قالب تهیه کنید

بعد از واکس زدن و تمیز کردن کفش چرم، برای داخل آن از قالب‌های چوبی استفاده کنید. این قالب‌ها هم فرم انواع کفش زنانه و مردانه را به خوبی حفظ می‌کند و هم احتمال ترک‌خوردگی آن را کاهش می‌دهد.

در روز بارانی از کفش چرم استفاده نکنید

خوب میدانیم که آب دشمن چرم است، اگر میخواهید از کفش چرم خود استفاده کنید باید اسپری یا واکس ضد آب استفاده کنید و با استفاده از یک اسفنج آن را به تمام بخش های کفش بمالید؛ این کار کفش های شما را تا ۶ ماه مقاوم و ضد آب می کند.

تاریخچه کفش چرم و نگه داری

واکس  چرم را فراموش نکنید

مرطوب کننده یا کاندیشنر چرم با واکس معمولی کمی متفاوت است. در واقع چرم، پوست حیوانات است و هر پوست به مراقبت‌های ویژه‌ای نیاز دارد. نرم کردن یا محافظت کردن از کفش چرم با مواد مخصوص عمر چرم را افزایش می‌دهد.
با استفاده از یک پارچه نخی مواد نرم‌کننده را روی رویه کفش بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه آن را با برس تمیز کنید تا مواد اضافی از روی کفش پاک شود.

خرید کفش تبریز چرم

نظر خود را بنویسید